1 In Krop & Velvære

Hjælp, mine øjne svigter!

Advertisement

(Foto: Jørgen Søgaard)

Da jeg var i midten af 20’erne opdagede jeg pludselig mit syn var blevet dårligt og det slog ærlig talt lidt ud, jeg har altid opfattet mig selv som meget visuelt menneske med sans for detaljen.

Jeg arbejdede dengang på Unique Models som booker og var blandt andet hende som valgte billeder ud på de nye modeller, fordi jeg havde ’et godt øje’ hvilket selvfølgelig dækkede over jeg havde god sans for udtryk, billedekomposition og kommercielle vinkler. Så da jeg pludselig ikke kunne se langt tydeligt længere, gjorde det mig bekymret. Jeg røg til øjenlæge og videre til en kontaktlinse afdeling. Til at starte med var det lidt bøvlet og ubehageligt at stå og rode inde i øjet når de skulle af og på. Jeg festede meget dengang og de rådede mig til hellere at sove med linserne på en sjælden gang i mellem, end at stå og rode med beskidte fingre i en brandert for at få dem ud. Det var klar tale jeg kunne forstå, haha.

I mange år har det fungeret fint med linser om dagen og briller om aftenen. Med et par årlige tjeks, fyldte det minimalt i min hverdag, lige indtil for et år siden hvor jeg pludselig ikke kunne læse små tekster tæt på heller. Neeeeej, hvad nu?!?! Skal man virkelig ’straffes’ over hele linjen for at blive ældre. Som om, det ikke er nok at huden glider sydpå, håret mister sin glans og bliver gråligt, små sår bliver til grimme ar og jeg kunne blive ved. Så jeg ignorerede det.

Jeg laver som du måske ved, små makeup tips videoer på min Instagram og begyndte at fotografere bunden af læbestifterne med min telefon, så jeg kunne forstørre det op og læse navnet. Det var jo uholdbart.

Ned til den flinke kontaktlinse dame igen; Ja, du har fået Presbyopi, det er helt normalt efter de 40. Well, halleluja, intet bedre end at passe ind i ’statistikkerne’…! tænkte jeg bittert.

Nu skal man huske at fremhæve det positive også, for det er selvfølgelig godt at vi lever i en tid hvor teknologien er så udviklet som den er, og vi heldigvis kan få hjælp med de fleste ting. Jeg tror nok du havde set mig være godt stram i betrækket hvis jeg bare måtte leve med mit nye ’svært at se langt, svært at se kort – krydret med lidt bygningsfejl’ problem, hvis jeg levede i en Western-tid og måtte acceptere at gå rundt og bumpe ind i tilfældige hestevogne hele tiden 😉

Nu findes der simpelthen multifokale kontaktlinser, dvs. linser med glidende overgang, mine er fra Alcon og de fungerer bare. Det er så rart!   Så jeg stikker lige piben ind og glæder mig over at man jo trods alt, bliver så PISSE KLOG med alderen, så må vi pynte på resten, så godt vi kan.

Hvis dine øjne også driller, kan du gratis prøve Dailies Total1 Multifocal i 10 dage her.

Knus K.

 

 

GemGem

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Michelle
    oktober 23, 2017 at 9:07 pm

    Hehe, det kan også være svært at sætte sig ind i alle de begreber og problemer med øjnene. Er selv næsten færdiguddannet, så har du spørgsmål må du råbe højt 😄 Er udover det kæmpe stor fan af din Instagram og din personlighed!!

  • Leave a Reply