0 In Indretning

Hvis du er vild med smukke blomster, har jeg en skøn pige du skal møde!

– Hun hedder Trine Dahl Klubien. Jeg kender hende faktisk slet ikke særlig godt, men kan huske hende  fra dengang vi dansede på Jazzhus Montmatre tilbage i teenage dagene, vi var i hver sin ‘gruppe’ af folk, så jeg tror aldrig det blev til mere end end genert (eller var det reserveret) Hej engang i mellem. Senere så jeg hende i nogle forkellige blomster butikker hvor hendes helt egne fine stil skinnede tydeligt igennem. Hun bor nu i Los Angeles med sin familie og laver de fineste blomster arrangementer, som jeg er helt skudt i.  For jeg bliver så glad i låget af flotte blomster,  jeg bruger uden tvivl også flere penge end min omgangskreds på flotte buketter, jeg kan sagtens forsvare overfor mig selv at bruge f.eks. 800-900 kr. for en stor cool plante, fremfor en ny bluse. Planten holder længe og skaber stemning og liv i mit hjem. SÅ RART! … Men tilbage til Trine, som er 44 år og gift med musikeren og tegneren Jørgen Klubien. Sammen har de sønnen Miles, samt stedbørnene Louis og Frederikke fra Jørgens tidligere ægteskab.

Dias1 kopi

Hvor længe har du boet i L.A.?

Jeg har boet her i solen i 20 dejlige måneder.

Hvordan kom idéen til at åbne en blomster business derovre? Var det svært at komme igang derovre?

Jeg er uddannet grafiker og skiftede branche som 24-årig og blev autodidakt blomsterkunstner. Jeg købte Pistolstræde Blomster, min lille yndlingsbutik overfor Café Victor, havde den i 5 år og har siden haft to butikker i Charlottenlund, samt sideløbende arbejdet som interiør stylist i over 20 år. Så det “at tage mine blomster med mig til LA” føltes som en naturlig del af mit liv og karriere. Jeg flyttede ind hos min kæreste Jørgen og vi omdannede et gammelt redskabsskur til værksted jeg kalder BlomstLA Flowerstudio. Herfra arbejder jeg dagligt med ture på the Original LA Flowermart om morgenen og leveringer i løbet af dagen. Jeg har en online virksomhed, som er en del nemmere her i LA – alene pga. mængden af mennesker og hele filmbranchen som bruger blomster i eet væk. Min kundeskare har fundet mig via min webside, Instagram og igennem venner, som har brugt mig. Der er mange skandinavere som kan lide mine naturlige blomster kreationer, og de udgør en større og større del af mine kunder.

Har du en fysisk butik eller bringer du kun ud?

Jeg bringer ud og arbejder også ude af huset på bryllupper og events. Jeg samarbejder med wedding planners på større bryllupper, og får en del henvendelser omkring bryllupper alene pga. de opslag folk ser på diverse sociale medier. Jeg har et kæmpe bryllup i April med et gigantisk budget, det glæder jeg mig meget til.

Er der forskel på amerikanernes og danskernes forhold til blomster?

Amerikanere er mere konservative, de er meget traditionsbundne omkring højtider og mærkedage. Det er helt normalt at give blomster (eller hjemmebag) til naboer og venner, ofte. Amerikanere er generelt et givende, venligt folkefærd som altid roser og beundrer hinanden, det ligger i deres natur og i samfundets struktur (uden noget sikkerhedsnet overhovedet) at alle må klare sig selv. Så man har brug for hinanden, har brug for sine venner og kunder – altså er servicen i top, smilet er bredt og konkurrencen er knivskarp.

Hvordan ser en ’arketypisk’ amerikansk blomster arrangement ud?

For en Københavner med god smag som mig (:O)) – er det meget lidt kønt. Det er meget arrangeret, unaturligt og der bruges ofte masser af afskårne jeg går en stor bue uden om. Men der er selvfølgelig også mange dygtige og der er et par andre end mig her i LA,  der hylder den naturlige, mere europæiske stil, jeg har taget med fra Danmark.

Hvordan vil du beskrive din stil?

Min stil er et mix af skandinavisk enkelthed og “California Breeze”. Mine blomster er uhøjtideligt, men super smukt arrangeret i kønne farvepaletter, gerne pasteller og jeg bruger kun de blomster, jeg selv elsker: anemoner, roser, ranunkler, levkøjer, valmuer – alt det jeg kan huske fra min farmors kolonihave, og det jeg selv ville plukke på en dejlig blomstereng.

Jeg elsker at blomsterne ser naturlige ud. Naturlige i deres udtryk både som sort men også den måde jeg arrangerer dem på. Jeg bruger kun ‘Californa grown’ varer, og jeg holder mig til de små suppliers ude på LA Original Flowermart. Det er som oftest Mexikanere og de har friske, lækre varer fra små farmers her i LA.

blomst7

blomst4

blomst2

blomst6

 

Hvilken blomst bliver du aldrig træt af?

Jeg er jo en rose-pige og har altid været det. Kan næsten ikke undvære at kigge ind i et dejligt rosenhoved og jeg kan stadig ikke helt fatte at naturen kan skabe noget så fantastisk smukt og velduftende der lyser op og spreder lykke.

Er det korrekt observeret at amerikanerne ofte får leveret deres blomster i en vase/skål/kasse i modsætning til Danmark hvor man for det meste får uden?

Ja, vi danskere er nogle buket-elskere og herover er “A flower arrangement” meget mere brugt, derfor er det også det, jeg laver mest. Jeg har indført en lille rustik trækasse og/eller glasvase, jeg arrangerer blomsterne i. Især modefirmaer er vilde med den løsning og jeg har haft mange leveringer til modebranchen i den skønne kasse jeg kalder min “Flowerlovebox”.

blomst9

Rosebox

Hvad er den all-time vildeste opgave du har lavet?

Via vores søde naboer i Hornbæk kom jeg i kontakt med Katy Perrys søster og har leveret for hele familien. Den vildeste opgave jeg havde, var da jeg leverede en gigant blomster arrangement fra Katy Perry til Rihanna på hendes fødselsdag med et meget sjovt og sjofelt kort, som jeg ikke kan citere her. Hun er en cool pige, Katy! Jeg har lavet meget for hendes søster og har lavet en del leveringer til hendes hus på Mulholland Drive. Derudover har jeg lige landet et bryllup med et budget på $10.000+, det føltes også rigtig dejligt!

Hvordan ser julen ud privat hjemme hos dig?

Julen er min favorit højtid og jeg elsker december måned. Jeg har altid samlet på julepynt og elsker at dekorere. Jørgen er en giga samler (også af julepynt) og sidste år mixede vi for første gang vores pynt, stor ting ha ha! Vi har ret ens smag og en forkærlighed for gamle sager, så det fungerer perfekt. Jeg laver altid adventskrans, kalenderlys og en til lys dekoration samt en ordentlig dørkrans. I år er det hele Vinter Skovbund og jeg er ret vild med det lille eventyr.

blomst8

blomst10

krans

Har du taget danske juledekorations-traditioner med i dit amerikanske hjem, eller har du adopteret nogle amerikanske?

Vi har masser af dansk julepynt og et kæmpe juletræ, som jo er af plastik! Så der har vi adopteret noget ærkeamerikansk. Til gengæld er det Jørgen der har købt det, så det er af allerhøjeste kvalitet og det er faktisk ret flot. Alle de Amerikanske tegnefilm Jørgen har arbejdet på, har vi julepynt fra, der hænger på træet, så der er amerikansk/dansk jul her. I år tager vi til Danmark og holder den hos vores famile.

Tusind tak til Trine, for at dele og lukke os ind i hendes fine farverige univers!

Hvad med dig, kære læser – priorieter du friske blomster i budgettet eller er du fuldstændig bedøvende? 🙂

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply