0 In Oh yes!

Bliver du irriteret over folks selfies??

”Argh, nu ikke hende igen?!!”

”Jeg tror vi HAR FATTET at han er er på ferie nu!!”

Reaktionerne på folks selfies er mange, indeni dukker der prompte én eller anden tanke op når vi ser den, good or bad. De kan selvfølgelig sagtens være positive og minde os om et dejligt menneske som vi holder rigtig meget af. Men jeg fornemmer nu at vores tid med selfies på sociale medier let kan aktivere en masse negative følelser i folk.

Jeg kender det skam også godt selv, f.eks. ved juletid sidste år, hvor jeg ikke havde min søn og savnede ham vildt meget. Pludselig synes jeg alle steder bugnede med overlykkelige familier i matchende juletrøjer og harmoni. Da blev jeg noget så indebrændt og følte mig ekstra ensom.

Og lad mig også være helt ærlig om en anden klassiker, jeg ikke er det store dyremenneske, Altså bevares, jeg kan godt se de er søde og kan sagtens nusse med nogle venners hund og have en hyggestund fra tid til anden – men jeg kan altså ikke glædes over Misser i 74 ”sjove” vinkler på 14 dage. Eller hvad med billeder af decideret ufotogen mad på Insta – sikker på den gryderet smagte godt og lå dejligt i maven, men visuelt ligner den sgu noget andet min ven…

listen er lang over måder hvorpå tidens sociale medier kan bringe følelserne frem i os. Og hey! det er absolut også ok i min bog, vi skal ikke alle være ens, det vil være #røvsygt – også derfor jeg ofte slår et slag for vores forskelligheder på bloggen her.

Men lige præcis selvportrættet aka. selfien, har jeg tænkt en del over gennem den sidste tid. Og jeg er selv én af dem der tager dem, jeg har en fortid som model, jeg er forfængelig ad helvedes til og ligner næsten altid en komplet spasser på de billeder andre tager af mig til private arrangementer.

Jeg synes mine egne er mere flatterende, jeg kan tage en masse og vælge i mellem, eksperimentere med vinkler og lege rundt med fotofiltre og farver. Jeg har det sjovt i universet og fotograferer i øvrigt også mine venner og familie til skamløshed. Jeg tror, eller jeg er sikker på, der kommer sådan en mæthedsgrænse af hvor meget vi magter at se på andre udstille sig selv. Medmindre det er en JLo eller Beyoncé og fansene decideret forventer en lind strøm af lækre billeder på deres officielle Instagram for eksempel.

MEN hvis nu det i virkeligheden er tale om en stemning, en følelse eller præstation vi vil dele med hinanden når vi tager et selfie…. Se mig, jeg har lige løbet 8 km, er helt gennemblødt og stolt og endorfinerne banker rundt i kroppen på mig. Eller kæft hvor jeg har knoklet på det sidste og fortjent at ligge ved den her pool nu. Jeg er helt busted efter lang dag, men har et dejligt afslappet blik i øjnene, som jeg har lyst til at dele med dig.

– Er det så ikke fint nok og ret hyggeligt?

Hvis vi går væk fra ”suk, nu skal hun så lige spille lækker igen” til, ”Fedt, hun vil gerne dele en specifik stemning/følelse med mig nu”

Vi har i hvertfald et valg: Følg/følg ikke.

Blue Swimsuit self portrait

Blue Swimsuit self portrait

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply