0 In Oh yes!

Foto filter for almindelige kødelige

Hele Selfie tingen begyndte for mig for nogle år siden da jeg fik en Iphone og downloadede forskellige apps med fotoprogrammer med farvefiltre, rammer, kontraster, skygger og meget mere. Nogle gange lå jeg i sengen og småkedede mig om aftenen og så hyggede jeg mig (mærkeligt, jeg ved det!) med at teste de forskellige programmer og funktioner af på eget ansigt. Jeg elsker fotografier generelt og bliver fascineret af hvor meget man kan manipulere og ændre med små lysforskelle, nogle gange kan et ganske almindeligt farvebillede blive interessant ved at blive gjort sort/hvid og skrue op for kontrasterne.

Under modeugen i sidste uge spiste jeg middag med min veninde Ann som til daglig bor i Dubai og den by er som bekendt kendt for sine ekstravagance, glam og bling bling. Hun fortalte om en App der hedder FACETUNE og her kan man photoshoppe igennem skal jeg hilse og sige!!!

Du kan ændre stort set alt på et billede og selvfølgelig også på dit eget portræt, på billedet nedenfor har jeg  kun anvendt ”smooth” funktionen på min hud, for at udjævne min hudtone, fjerne rander under øjnene, knopperne i panden osv. – og vupti Disney udgaven af Karina 41 år! Jeg kunne også have gjort mit ansigt smallere, næsen mindre, læberne og øjnene større og hvad man ellers synes om/ikke synes om – jeg synes bare det var sjovt at fortælle jer om muligheden for eget Photoshop program lige ved hånden.

– Og hvad så med det etiske tænker du måske…?!  Personligt er jeg skide ligeglad, jeg ved godt nogle er født som genetiske freaks med Gisele kroppe mens andre skal have fuld skrue i Photoshop bagefter, folk må gøre helt som de lyster i min bog. Hvis skuespillere må være perfekte på forsiden af et magasin, må vi andre dødelige (kødelige) vel også have et nydeligt (redigeret) portræt på Instagram? Helt ærligt, du kender garanteret også oplevelsen med at der for en gang skyld er taget et ok nydeligt billede af dig til en barnedåb, hvis ikke liiiiige det var for den store bums på kinden (!!!) For mig handler det om at vi ikke fupper hinanden og lades som om at sådan ser vi da altid ud kl. 07.30 efter madpakkerne til ungerne er smurt.

Nå, men Facetunes kan købes i App Store for 19 kr. og jeg vil i hvert fald lege videre.

Bonus info: Ann fortalte også at folk i Dubai får givet den så meget gas med funktionerne blandt andet med smallere kinder og det er så tydeligt for skyskraberne i baggrunden er vind og skæve (når du trækker ind følger omgivelserne med) – Det er sgu da for sjovt!!

Øvelse gør som bekendt mester.

Hvad synes du? Er det ok at ændre på billeder og dermed virkeligheden?

fotofilter 2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply